Er was eens. Zomerfood!

Jaaaaa de zomer is in het land! Tijd om de bikini’s, zonnecréme (of aftersun 😉 ), zwembandjes, tuinstoelen en zwierige jurkjes boven te halen! En wat smaakt nu beter op een mooie zomerdag dan een heerlijk slaatje? Dit is mijn zomers slaatje met rijst! Om duimen en vingers van af te likken en helemaal niet gemeen voor je bikini-ready body 😉

Foto

Benodigdheden:

  •  rijst (ongeveer 75gr per persoon)
  • kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • kipfilet (1 per persoon)
  • pijnboompitten
  • parmezan
  • verse basilicum
  • gekruide olijfolie (recept vind je hieronder)
  • 1 rode ui

Benodigdheden:

  • olijfolie
  • lookpoeder
  • basilicum
  • oregano
  • gemberpoeder
  • italiaanse kruidenmix
  • peper
  • zout
  1. Neem een pannetje en doe daar een flinke hoeveelheid van de kruiden in (je kiest zelf een beetje hoe smaakvol je de olie wilt).
  2. Breng hierbij je olijfolie (hoeveelheid kies je zelf) en verwarm het geheel eventjes.
  3. Doe je olie in een flesje en laat het geheel een paar dagen gewoon zo op kamertemperatuur staan.
  4. Klaar voor gebruik!
  1. Kook de rijst en spoel ze na het koken overvloedig met koud water, laat gewoon staan in een vergiet tot je ze nodig hebt.
  2. Snijd de rode ui heel fijn.
  3. Snijd de kerstomaatjes in vier partjes.
  4. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  5. Doe al je groenten in een kom en voeg daar de rijst en gekruide olie (hoeveelheid naar eigen smaak) aan toe.
  6. Rasp over dit geheel een goede hoeveelheid parmezan.
  7. Snijd basilicum fijn en voeg dit toe aan het geheel.
  8. Meng alles eens heel goed door elkaar (voorzichtig dat je de groenten niet plet).
  9. Neem een pan en rooster hierin een grote handvol pijnboompitten.
  10. Als de pijnboompitten geroosterd zijn, haal ze uit de pan en bak de (kruiden met peper en zout) kipfilet.
  11. Voeg de pijnboompitten toe aan de rijst en meng goed door.
  12. Snijd de gebakken kip in fijne plakjes en leg ze op de rijst.
  13. Decoreer eventueel met een blaadje basilicum.

Je kan je slaatje lekker in een grote kom serveren maar ik koos voor schattige kleine potjes. Je kan dit gerechtje trouwens ook als aperitiefhapje serveren. Snijd je kip gewoon in iets kleinere stukjes en serveer in een blaadje krokante sla. Enjoy the summer! xx Valerie

xx Valerie

Advertisements