Er was eens. Pikante wok!

Deze week is all about scampi’s! Vandaag mag dat lekker pikant zijn: wok! Pikant koken doe ik niet vaak, daarin ben ik nogal een mietje :/. Maar de family and friends houden er wel van en een goede kok kan alles klaarmaken (naar het schijnt 😉 ) dus ik ga ervoor! IMG_1798

Benodigdheden:

  • 20-25 scampi’s
  • 400 gram kipfilet
  • 600 ml kokosroom
  • 500 gram noedels (ongeveer 100 gram per persoon plus wat extra)
  • een zakje wokgroenten (julienne snijden is een vrij tijdrovend karweitje…)
  • een rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • rode currypasta
  • verse bieslook
  • pindaolie (je kan hier ook gerust olijfolie gebruiken als je geen pindaolie hebt)
  • sojasaus
  1. Neem een kom en giet daar de kokosroom in. Voeg hierbij een soeplepel rode currypasta (wat meer of minder kan natuurlijk ook, afhankelijk van jouw smaak). Meng dit geheel goed.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en laat deze marineren in de kokosroom (zo blijven ze lekker sappig als je ze bakt).
  3. Pel de scampi’s maar laat per persoon één scampi over (een ongepelde gebakken scampi wordt gebruikt als decoratie van het bord).
  4. Snijd de sjalotjes en de paprika.
  5. Laat een wokpan heel heet worden en stoof in wat pindaolie (of olijfolie dus) de sjalotjes, paprika en wokgroenten aan.
  6. Haal de groenten uit de pan en maak de pan schoon.
  7. Haal de kipfilet uit de marinade en bak deze aan in een hete pan (in pinda of olijfolie).
  8. Kook de noedels (ik weet de gaartijd niet vanbuiten, maar deze staat altijd wel ergens op de verpakking vermeld).
  9. Als de kip gaar is, mogen de groenten terug in de pan. Kruid deze met sojasaus (of zout als je de smaak van sojasaus niet lekker vind). Peper hoeft niet want in je saus zit al rode currypasta.
  10. Giet de kokosroom waar de kip in gemarineerd is bij het geheel en laat even sudderen (kruid bij indien nodig). Voeg nu ook de scampi’s bij de saus en laat deze in de saus garen (niet te lang anders worden ze rubberachtig).
  11. Wanneer de scampi’s gaar zijn, doe de noedels bij de saus en meng alles goed door
  12. Bak de overgebleven scampi’s apart in een pannetje.
  13. Vul je borden en versier met wat gehakte bieslook en een scampi.

Et voila pikante wok! Je kan de saus ook maken met gele of groene curry als je geen fan bent van rode… alhoewel de kleur wel mooi bij het gerechtje past :). Hope u like it! Smakelijk :).

xx Valerie

Advertisements