Er was eens. Pasta met scampi!

Vandaag kook ik voor mijn beste vriendinnen. Spirellipasta met scampi in tomatenroomsaus, afgewerkt met ruccola. Met een lekkere pasta kan je altijd scoren, zeker als je voor meerdere mensen tegelijk kookt. Bovendien is dit recept supersnel en makkelijk, zo heb je lekker veel tijd om te kletsen! Hopelijk kan mijn éénpansgerechtje de girls bekoren ;).

IMG_1859-001

Benodigdheden (voor 6 personen):

  • een 25-30tal grote scampi’s
  • 750 gram kerstomaatjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 zakje ruccolasla
  • 450ml lightroom
  • 600 gram spirelli (ongeveer 100 gram pasta per persoon)
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  1. Versnipper de uien en snijd de look fijn.
  2. Snijd alle kerstomaatjes in 4 delen.
  3. Giet wat olijfolie in een hete wokpan (of een gewone pan die groot genoeg is) en stoof daar de ui en look in aan.
  4. Voeg hierbij de tomaatjes en kruid goed met peper en zout.
  5. Pel de scampi’s en verwijder de darmkanalen.
  6. Breng voldoende water aan de kook. Voeg wat olijfolie en zout bij het water. Kook de pasta tot ze gaar is (spirelli’s hebben een 7tal minuten nodig).
  7. Voeg de room toe aan de tomaten en laat deze saus nog even doorkoken (doe dit terwijl de pasta kookt). Indien nodig, kruid de saus bij.
  8. Giet de pasta af en voeg deze bij de saus.
  9. Bak terwijl de scampi’s kort in een hete pan (overgare scampi’s zijn rubberachtig en niet zo lekker dus wees voorzichtig).
  10. Meng alles goed samen en haal de pan van het vuur.
  11. Voeg de ruccola toe net voor je de pasta opdient en meng alles nog eens goed onder elkaar.

Dit receptje is ideaal voor de onervaren kok die toch graag indruk wilt maken zonder heel veel moeite ;). Ik hoop dat ook jouw vrienden en vriendinnen van dit heerlijke gerechtje zullen genieten! Smakelijk!

xx Valerie

Advertisements