Er was eens. Snelle pasta met zalm.

Na alle zoetigheid is het nog eens tijd voor een hartig gerechtje. Janne en ik koken samen, voor twee koken is namelijk makkelijker dan voor één. Het is ook veeeeel gezelliger in de koude kille winter. Lang leve het kotgevoel! De examenperiode sluipt dichterbij dus heel veel tijd om te kokerellen is er niet. Een snelle hap is de boodschap!

702896_10151367205668352_362434838_n

Zalm…yummie! Janne en ik zijn allebei verlekkerd op zalm. In alle vormen, maten en op alle manieren. Vandaag maak ik pasta met gerookte zalm, makkelijk en vooral heerlijk!

Benodigdheden:

  • een pakje gerookte zalm in sneetjes
  • een potje kruidenkaas
  • een sjalotje
  • een flesje light-room
  • een broccoli
  • 100 gram pasta per persoon (de soort kan je zelf kiezen)
  • peper en zout
  1. Snij de broccoli in roosjes (je maakt de donkergroene ‘roosjes’ met een mes los van de lichtgroene ‘stam’ van de broccoli)
  2. Breng een kom gezouten water aan de kook en kook daarin de broccoli voor een tiental minuten.
  3. Snij een sjalotje fijn en stoof het aan in een grote pan (de rest van je gerecht moet uiteindelijk in die pan komen)
  4. Open het pakje zalm en snij met een schaar de zalm in reepjes.
  5. Giet de broccoli af door een vergiet maar laat het kookwater niet weglopen, vang dit op in een andere  kom.
  6. Kook de pasta gaar in het water waar je de broccoli in gekookt hebt.
  7. Voeg de broccoli bij de sjalotjes en laat hier je kruidenkaas in smelten. broc
  8. Eens de kruidenkaas begint te smelten, mag je ook de room toevoegen.
  9. Ondertussen is de pasta gaar (de gaartijd van pasta staat steeds op de verpakking). Giet de pasta af en voeg deze toe in de pan.
  10. Neem de pan van het vuur en meng de zalm goed onder het geheel.
  11. Kruid pas op het einde af naar eigen smaak met peper en zout. Let op, gerookte zalm is vrij zout.

Ziezo, je bent klaar! In minder dan een half uurtje heb je een heerlijke (ongeveer 😉 ) gezonde maaltijd op tafel getoverd. Bon appétit!

xx Valerie

Advertisements